Näin löydät itsellesi parhaimman LED-valaisimen

LED-valot ovat nykyään suuressa suosiossa. Niiden avulla voit säästää rahaa ja luoda kotiisi kauniin tunnelman varsin helposti. Kuinka sitten löydät itsellesi parhaimman LED-valaisimen? Olemme luoneet iloksesi artikkelin, joka ohjeistaa sinua LED-valaisimien kanssa.

Kauppojen hyllyt ovat nykyään eri sävyisiä ja värisiä valaisimia ja lamppuja täynnä, ja valinnanvara voi saada pään pyörälle. Mistä sitten tiedät, mikä olisi juuri sinun tarkoituksiisi sopiva LED-valaisin?

Aivan ensimmäiseksi sinun olisi mietittävä, mitä haluat valaisimelta. Haluatko, että valaisimen valo on lämpöisän kellertävä, vai kenties kirkkaan valkoinen? Haluatko luoda huoneeseesi rentouttavan unisen tunnelman, vai onko tila kenties tarkoitettu työskentelyyn?

Lue pakkausten tiedot tarkasti ja selvitä, millainen valo on kyseessä

Kun olet valoja myyvässä liikkeessä ja sinulla on pitkä rivi erilaisia valaisimia edessäsi, lue valaisimen paketissa oleva tarra. Suurin osa oikean LED-lampun valitsemiseen tarvittavista tiedoista on pakkauksessa. Niitä ei löydy paketin etupuolelta. Etsi valaisimiin liittyviä faktoja sisältävä tarra pakkauksen takaosasta tai sivulta ja kiinnitä erityistä huomiota faktalapussa mainittuihin kirkkauteen ja valon ulkonäköön. Nämä määrittävät, millainen LED-valosi tulee olemaan.

Mitä kirkkauteen tulee, sinun tulisi unohtaa watit ja kiinnittää huomiosi lampun lumeniin.

Kaukana ovat päivät, jolloin hehkulamppupakkauksessa oleva tehomerkintä kertoo, kuinka kirkas paketin sisällä oleva on. Kun ostat LED-lamppua, etsi valotietojen tarrasta suoraan kirkkautta vastapäätä olevien valovirrojen lukumäärä.

Tehoekvivalentit, yleensä pakkauksen etuosassa, on tarkoitettu vain saamaan sinut pallokentälle. Jos vaihdat 100 watin hehkulampun, haluat LEDin, joka tuottaa noin 1600 lumenia. 40 watin hehkulampun korvaamisen pitäisi tuottaa noin 450 lumenia.

Faktatarrassa on usein myös maininta lampun värilämpötilasta, joka ilmaistaan kelvininä tai K-kirjaimena. Valitse pöytävalaisimille tai olohuoneen lampuille noin 2700-3000 Kelvinin lamppu, jotta saisit mahdollisimman lämpimän sävyisen valon. Tämänkaltaisen vlaon hehku muistuttaa lämpimien hehkulamppujen valoa. Kun kyseessä on työskentelyyn tarkoitetun tilan valaiseminen,  sinun olisi valittava noin 5000 K:n lamppu. Tämä on viileämpi, sinertävän sävyinen valo, joka itse asiassa muistuttaa enemmän luonnonvaloa.

LED-valot kestävät jopa vuosikymmeniä

Jotkut LED-lamput voivat kestää jopa vuosikymmeniä, mutta vain, jos niiden tuottamalla lämmöllä on tapa hävitä. Jos lämpö ei häviä itsestään, lämpö vahingoittaa polttimon sisällä olevaa elektroniikkaa. Tämä joskus voi johtaa siihen, että lamppu vaurioituu ja menee rikki. Jos haluat ostaa polttimon täysin suljettuun valaisimeen, lue pakkaus huolellisesti varmistaaksesi, että se on hyväksytty kyseiseen käyttöön. Suljetuille valaisimille valmistetuilla polttimoilla on tehokkaampi lämpösuunnittelu ja ne valmistetaan komponentteilla, jotka kestävät korkeampia lämpötiloja.

Monet LED-lamput ovat himmennettävissä, mutta vanhemmat himmenninkytkimet on suunniteltu käytettäväksi hehkulamppujen kanssa. Tämä tarkoittaa, että osa kytkimistä ei toimi LEDien kanssa. Jos et ole varma, toimiiko himmenninkytkimesi, varmista hehkulamppujen valmistajalta, toimisiko kytkin myös LED-valojen kanssa.

LED-valot luovat himmennettyinnä tunnelmallisen ja lämpimän tunnelman tilaan kuin tilaan.. Kauniisti valaistussa olohuoneessa on kiva rentoutua ja viettää iltoja esimerkiksi bitcoineihin sijoittaen ja bitcoineja ostaen. Bitcoineihin sijoittaminen on varsin jännittävää, koska kryptovaluutan kurssit muuttuvat joskus dramaattisestikin yhden päivän aikana.

Vastaa