Ravintolavalaistus

Ravintolan ja yökerhon oikein suunniteltu LED-valaistus säästää rahaa ja takaa oikeanlaisen tunnelman tiloihin.

Ravintolan valaistus voi vaihdella vahvasti ravintolan hakeman tunnelman, tyylisuunnan ja hintaluokan mukaisesti. Perinteisesti keskitason ravintoloissa valaistusta on harvemmin toteutettu huomiotaherättävästi, kun taas korkeamman hintaluokan ravintolat saattavat panostaa valaistussuunnitteluun merkittäviä summia. Nykyaikaisella led-valaistuksella valaistuksen hinnat ovat pudonneet, joten nyt ei välttämättä ole rahasta kiinni, millainen valaistus ravintolaan tehdään – vaan suunnittelusta.

Teemaravintola

Kaikissa ravintoloissa vallitsee jokin teema, joka jatkuu sisustuksen lisäksi ruokalistassa. Meksikolainen ravintola vaatii valaistukseltaan täysin eri asioita kuin esimerkiksi sushi-ravintola. Oli teema mikä tahansa, yleisvalaistuksesta on hyvä huolehtia energiatehokkailla LED-valaisimilla, joiden lisäksi tunnelmaa luodaan erilaisien värivalaisimien, epäsuoran valaistuksen, kynttilöiden sekä teemavalaisimien avulla.

Kauppakeskuksessa vai itsenäisesti?

Ravintolan valaistustarpeisiin vaikuttaa luonnollisesti myös ravintolan sijainti. Kauppakeskuksessa sijaitseva ravintola harvemmin nauttii luonnonvalosta, jolloin yleisvalaistukseen on panostettava enemmän. Runsaasti ikkunapinta-alaa omaava ravintola taas saa runsaasti valoa kesällä, mutta talven kuukausina valoa on vähän ja näkymä voi olla kylmä ja kolea.