Valo ja sisustus

LED valaistus on tuonut sisustustaan suunnitteleville lisää mahdollisuuksia ja uusia ulottuvuuksia, ilman että valaitukseen tarvitsee välttämättä investoida tuhansia euroja.

Asunnon omistajat käyttävät paljon aikaa sohvan valintaan tai juuri oikean tehosteseinän sävyn löytämiseen, mutta usein unohtavat kunnollisen valaistuksen tärkeyden. Tällöin tapahtuu usein se ilmiö, että myymälässä (jossa valaistus on 100% erilainen kuin kotona) hienoilta näyttäneet sisustuselementit eivät näytäkään kotona enää samalta. Muutenkin tilassa, jossa katsotaan päivittäiset lempisarjat, luetaan kirjoja, pelataan pelejä ja kestitään vieraita, valaistus on tärkeässä roolissa.

Hyvin suunniteltu olohuoneen yleisvalaistus huolehtii siitä, että koko tila näyttää tilavalta, avaralta eikä hölmöjä varjoja pääse muodostumaan. Olohuoneessa voidaan pitää 100-200 luxin valaistusvoimakkuutta hyvänä lähtökohtana yleisvalaistukselle.

Pöytälamppujen, riippuvalaisimien ja kattokruunujen avulla tilaa voidaan koristella ja lisätä mukavuutta ja intiimiyttä. Koristeellisella valaistuksella tila voidaan personoida oman mielen mukaan, pistää niin sanottu kirsikka kakun päälle.

Led-valoilla voidaan määritellä tilan toimintoja. Tehokkaat led-työvalot autotallissa, keittiössä ja työpisteellä viestivät energisestä tekemisen meiningistä ja näyttävät työskentelyalueen. Led-sisustusvalaisimen pehmeässä valossa vastaavasti on mukava rentoutua.

Valo tunnelman luojana

Tunnelma syntyy kerroksellisesta led-valosta, joka on luotu useilla eri led-valaisimilla. Valon määrä vaihtelee eri puolilla huonetta. Oikein kohdistettu, yksityiskohtia korostava led-valaistus aktivoi katsomaan määrättyyn suuntaan ja luo tilaan halutun tunnelman.

Led-lampun eli valonlähteen valinta vaikuttaa valon kirkkauteen ja värilämpötilaan. Toiset viihtyvät lämpimässä valossa, toiset viileässä.
Tiloihin joissa oleskellaan eniten kannattaa valita laadukkaat led-valonlähteet, jotka tuovat sisustusvärit aitoina esiin, ja jonka valossa on miellyttävä olla, työskennellä ja lukea.

LED, kaikin puolin fiksu valonlähde

Niitä on kaiken muotoisia – peruslamppuja, päärynälamppuja, pallolamppuja ja kynttilälamppuja. Kaikki LED-lamput tuottavat paljon valoa mutta vain vähän lämpöä. Siksi niiden käyttöikä on erittäin pitkä. Valitsemalla LED-lampun saat käytännöllisyyttä ja kestävyyttä edullisesti. Useat LED-lamput ovat myös himmennettäviä. Ota askel kohti kestävää kehitystä ja siirry LED-lamppuihin.