Led valaistus

Sähkövalon keksiminen muutti aikoinaan ihmiskunnan historian ikuisiksi ajoiksi. Vaikuttaa kohtuullisen uskomattomalta, että hiilikaarilamppu kehitettiin yli 200 vuotta sitten ja että yksityiskodeissa on ollut sähkövaloa jo 1880-luvulta lähtien. Tosiasiassa suomalaisiin koteihin varsinkin maaseudulla sähkövalo tuli paljon myöhemmin.

135 vuotta vanhaa tekniikkaa

Nyt, noin 135 vuotta myöhemmin, valosta on tullut osa elämäntapaa. Nykyaikaisen ja tehokkaan LED-tekniikan ansiosta voimme valaista kotimme viihtyisällä, energiaa säästävällä tavalla käyttäen lukuisia värejä, muotoja ja malleja.

LED valaistus toimii niin sisällä kuin ulkona, kylmässä ja kuumassa.

Joulu toi ledin kotiin

Jouluvalojen kautta viimeistään LED-valot ovat tulleet useimpiin koteihin ja nykyautojen ajovalojen, vilkkujen, jarruvalojen mukana samoin.

LED-lamput eivät ole pelkästään tehokkaampia kuin vanhat tekniikat, vaan niillä voidaan luoda valaistuskonsepteja, jotka olisivat olleet täysin mahdottomia ennen tätä tekniikkaa. Joidenkin ihmisten mielikuvissa LED-lamput tuottavat vain epämiellyttävää, kelmeän valkoista valoa, mutta tämä ei ole totta. Nykyaikaiset hohtodiodeja käyttävät valaistuskonseptit voivat tehdä paljon enemmän: niillä on mahdollista toteuttaa kaikkia mahdollisia värejä lämpimän valkoisesta ja viihtyisästä asuintilojen valaistuksesta RGB-spektrin koko värivalikoimaan.